Obsah stránky

Za krásami národního parku Podyjí

Zveřejněno: pondělí, 14. říjen 2019 | OSTATNÍ
Obec Vedrovice zve všechny občany na celodenní výlet do národního parku Podyjí, který bude organizován v neděli 27. října, v rámci projektu Zdravá obec Vedrovice.

V 7:45 odjezd autobusem od OÚ Vedrovice k obci Lukov. Odtud se půjde pěšky cca 3 km ke zřícenině Nový Hrádek u Lukova, kde začíná v 10:00 komentovaná prohlídka. Jedná se o unikátně dochovaný hradební systém staršího hradu a mladší trojpodlažní hrad, ze kterého se otevírá jedinečná vyhlídka na údolí řeky Dyje. Po prohlídce se vrátíme zpět k autobusu a budeme pokračovat do obce Popice. Z Popic vyrazíme opět pěšky po červené turistické značce směr Hnanice. V případě dobrého času navštívíme i vinici Šobes. V Hnanicích je na 15:00 zajištěno jídlo v rodinném pivovaru, kde můžete ochutnat místní pivo Wolfgang téměř ve varně pivovaru, která je přímo v restauraci.

Při cestě domů se ještě zastavíme v Malovaném sklepě v Šatově, kde bude také prohlídka. Vinný sklep je vyhloubený v pískovcovém svahu nad Šatovem a vyzdobený plastickými malbami lidového umělce Maxmilliana Appeltauera.

Zájemci se mohou hlásit v Muzeum Vedrovice

Naši akci finančně podporuje Jihomoravský kraj v rámci projektu Zdravý Kraj

Obce na webu s.r.o.

Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.

Používáme soubory cookies. Svůj souhlas můžete změnit v nastavení souhlasu s využitím cookies.